In de eerste week van het nieuwe turnseizoen hebben de Trampolinegymnasten van Corpus Sanum deelgenomen aan de Loulé-cup in Portugal.

Op dit zeer sterk bezet Internationaal Toernooi Trampoline en Dubbelmini waren er meer dan 500 deelnemers uit 26 landen (o.a. USA, Rusland, Canada, Zweden, GB, Zuid Afrika, Brazilië enz....). Naast de ingeschreven clubploegen kwamen ook Nationale selecties van Topsportscholen aan de start. De gymnasten van Corpus Sanum behaalden 4 finaleplaatsen en Yoni Verdonck pakte onverhoopt een bronzen medaille op Dubbelmini. Yoni moest enkel een Amerikaanse en Russische laten voorgaan.
 
De editie van de Loulé Cup 2012 kende een zeer sterke bezetting en een finaleplaats behalen was een moeilijke opdracht, een medaille winnen bijna onmogelijk voor de Belgische clubgymnasten. Ze moesten het opnemen tegen selecties uit topsportscholen die met professionele trainers hun studies kunnen combineren met hun sport. Na de slopende voorrondes stonden Britt Caers, Roxane Geeraerts en Yoni Verdonck in de finale Dubbelmini van hun categorie. In het ploegenklassement stond Corpus Sanum zelfs op een 3° plaats achter 2 ploegen van USA. Ook de Nationale ploeg van België was present, maar moest tevreden zijn met slechts één finaleplaats (eerste 8 van de voorronde).
 
In de finale Dubbelmini per ploeg was een medaille binnen handbereik na een perfecte doorgang van Kato Vivijs en sublieme sprongen van Yoni Verdonck. Als 3de en laatste ploeggymnast was het de beurt aan Roxane Geeraerts, die spijtig genoeg in de fout ging. In de individuele finale was Britt Caers (7°) en Roxane Geeraerts (6°), met zeer geslaagde sprongen, niet opgewassen tegen de sterkere concurrentie. In haar categorie stond Yoni Verdonck na de voorronde op een 4° plaats. Ze vocht voor wat ze waard was en na 2 mooie doorgangen pakte Yoni verdiend de bronzen medaille.
 
Deze week starten bij Corpus Sanum ook alle recreatieve groepen. Mogelijk zijn daar toekomstige kampioenen bij. Voor de uurrooster kan men kijken op www.corpussanumherentals.been inlichtingen kan men verkrijgen op corpus.sanum@telenet.beof 014/222338.
 
 
Foto:      Corpus Sanumploeg
                Yoni Verdonck op het podium